“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

We vliegen er weer in ...

30 aug
2017

zoals heksjes nu eenmaal doen ;)

Naar aloude traditie starten we op 1 september met goede moed en onze heksenhoed.

We verwelkomen onze nieuwe generatie peuters op de grote speelplaats van het lager.  Dit is slecht eenmalig want vanaf maandag verzamelen we op onze kleuterspeelplaats.

Ouders en kindjes mogen allemaal mee op de grote speelplaats om even een babbeltje te maken met de juffen en ook om naar het welkomstwoord van onze directie te luisteren.

Nadien vertrekken we richting 'Heksenketel' of onze klas voor de nog niet ingewijden :)

Mag ik vragen om het afscheid van je peuter zo kort mogelijk te houden?  Kindjes gaan sowieso wenen en zeker als het afscheid nemen extra wordt gerokken.  Zeg op voorhand dat je zeker om je kindje komt.  Een beetje zelfvertrouwen uitstralen en opgewekt zeggen dat je kind nu mag gaan spelen in de klas en dat je dan weer komt om haar/hem op te halen is uiteraard evident en geeft het kleine ukje ook meer zin om met de juffen en andere peuters en kleuters mee te stappen.

En echt waar, ik weet uit eigen ondervinding dat het een emotionele zaak is wanneer je je kleine oogappel voor het eerst naar school mag!  Maar tranen in de ogen van mama zijn niet echt bemoedigend om de eerste stap op de schoolcarriere-ladder te zetten dus maak het uit liefde voor je schat, niet extra moeilijk.

Mag ik vragen om ALLES van je kindje te naamtekenen?  't Is misschien raar maar wanneer er vijf dezelfde boekentassen zijn kan geen enkele 2,5 jarigen nog exact zeggen welke de 'ware' is.  Brooddozen zijn ook onderhevig aan modeverschijnselen dus zet er zeker een naam op AUB!!!  Ook graag naam schrijven (mag op etiketje met bampen of stift) op jassen, gilet,....  Een fotootje in de boekentas vergemakkelijkt het voor de kindjes zelf ook om zijn eigen spulletjes terug te vinden.  

Je mag ook enkele fotootjes van familie meegeven zodat je kindje er tijdens een 'minder momentje' eens naar kan kijken.

Heeft je peuter nog een TUTJE (met naam!), geef het dan zeker en vast mee, elke troost in die vorm is welkom en het is niet het moment om er van het ene dagje op het andere een tutloos bestaan van te maken.

Ook haar/zijn lievelingsknuffel (met naam erop... euh van je kindje hé, niet die van de knuffel ;)) kan de eerste dagen een steun zijn dus forceer zeker niks om je lieveling zonder zijn maatje op te sturen.

Zindelijk of niet.... ongelukjes kunnen gebeuren.  Graag een reservekleding-pakketje (met naam) meegeven want iedereen draagt graag zijn eigen kleertjes. In zakje zitten: slip, broek, kousen, t-shirt.

Zindelijk zijn is geen vereiste in het GO!  (goed om te horen nu we als leerkracht tot 65 moeten werken :p ) Geef in dat geval een pak luiers mee (met naam)  Ik vraag wel om luiers met plakkertjes mee te geven en GEEN LUIERBROEKJES!!!  We willen de tijd die we nodig hebben om een luier te wisselen niet extra verlengen door nog eens extra alle schoenen en broeken te moeten uittrekken-en weer aan)

Iedereen brengt een pakje vochtige doekjes mee want dat is makkelijk bij het schoonvegen van de billetjes.

Iedereen brengt ook een doosje plukzakdoekjes mee..... makkelijk om zelfstandig te leren eigen neusje te snuiten. 

Turnen doen we samen met turnjuf.  We hebben geen speciale kledij nodig en ook geen sportschoenen.  Misschien is het wel raadzaam om op dinsdag en woensdag wat makkelijkere kleertjes aan te trekken want met je super mooie jurk is het iets minder aangewezen om over en op de sporttoestellen te klimmen en klauteren.

Voila al een hele boterham....

Aja en we eten ook onze boterham in de klas tijdens de middagpauze.  Fruit en/of koekje in een doosje meegeven mag.  We drinken in de school WATER of MELK (geen choco of fristi!)  Zie ook het schoolreglement!

Meer vragen?  Laat maar horen: op de ouder-info op vrijdag 1 september krijgen jullie de tijd om ze te stellen.

Nog eventjes en dan is het echt zover.....  Veel plezier en een fijne start toegewenst!

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info