“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

We hebben ons nog niet verveeld :)

20 sept
2017

en zijn het al goed gewoon in onze Heksenketel.

We hebben onze draai gevonden en kunnen al heel wat.

Zelfs knippen met een schaar hebben er sommige peutertjes al mogen oefenen.  Mooi om te zien hoe ver hun mondje synchroon opengaat met de schaar.

We hebben een fruitschaal geplakt: iedereen mocht zoveel papier insmeren met lijm en penseel/handen als ze wilden en daarna plakten we het gewoon in een plastic teil.  Toen er één van de volgende dagen de papier-maché kom helemaal droog en in vorm uitkwam waren we apetrots!  Vanaf nu hebben we een hele mooie fruitschaal om ons Tutti-Frutti- fruit even in te etaleren alvorens we het verorberen :)  

We hebben ook gewerkt rond 'de sterren van de speelkoer'.  Daarop moeten alle peuters verzamelen als het belletje gaat.  De ster is ook de eyecatcher op de hoed van ons heksje Mimi, de vrouwelijke talisman van de Heksenketel!  Vandaar dus, al zou het van ons de ster van Stang Van Samang mogen zijn sé :)

We hebben gekleurd, gestempeld en geschilderd.

We hebben muziek gecomponeerd op de klankstaven en de xylofoon en ondervonden dat luid en mooi niet altijd hetzelfde is.

We beginnen de dagen van de week een plaats te geven in hun rangorde en weten dat de belletjes op dinsdag "Din-din-din" maken en dat de kleine en grote spookjes op woensdag, zachtjes en luid "woe-WOE" fluisteren of brullen.

We weten dat het baasje van de dag een heleboel taakjes mag uitvoeren en dat je mits wat geduld toch ook weer én vn de volgende dagen aan de beurt bent.

We kunnen de daglijn al een beetje lezen van links naar rechts en het kaartje "tijd voor een verhaal" zou eigenlijk minstens 2 keer na elkaar mogen hangen volgens de boekenliefhebbers onder de heksenketelaars ;)

We hebben gezien dat Jules de klaspop al op het potje kan plassen en ook gehoord dat Ilse niet boos is wanneer Jules Zwijsen toch ook af en toe nog eens een ongelukje heeft.  

We hebben gespeeld in de hoekjes van de klas en als Ilse komt meespelen moeten er liters koffie gezet worden en eet ze kip met worteltjes en balletjes zonder die in haar mond te stoppen...

We hebben het al naar onze zin gehad en hebben zin in nog veel meer leuke 1ste Kan-ervaringen.

 

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info