“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Feest in de Heksenketel :)

26 sept
2017

vieren doen we met een drie

en ook met twee vijven, zonder zessen ;)

Tja voor wie dit iets te mathematisch en het wiskundig boven het petje gaat willen we wel wat toelichting geven:

Jules was twee en is drie geworden, OP zijn verjaardag hé!!!  Feestje natuurlijk met slagroom en cake en vlagjes en cadeautje bellenblazertje.  Verhaaltje  over het feest en de kroon die te groot was maar die toch kleiner kon gemaakt worden; (te kleine) papa die op een ladder moest staan om de vlaggenlijn op te hangen.  Anna die samen met mama een cake mag bakken en eitjes moet breken ... zingen in de klas met veel' hip hip hoera' en 'lang zal ze leven in de chocola' (een liederlijke en overheerlijke begrijpbare woordenwissel ;) )

We spelen met ballonnen, vangen belletjes van de bellenblaasmachine, schilderen en stempelen- ja zelfs op muziek!

Puzzelen, inlegpuzzels en ook al 'echte puzzels' met 2 stukjes en ook met drie stukken en zelfs met vier..... naar het niveau dat we al aankunnen want geef toe, als het nog niet lukt met 2 stukjes wil je echt geen trauma van eentje van vier!  Maar wanneer je drie een makkie vindt, krijg je wel een moeilijker versie hoor, voor elk wat wils en vooral wat 'KANs' in de eerste KAN.

Vlagjes versierd, ballonnen geteld, kaarsen uitgeblazen of toch goede pogingen ervoor gedaan, met een dobbelsteen gegooid en gezien of er 1 of twee kaarsjes mochten uitgeblazen worden maar dat spelletje zullen we toch nog wel enkele keren moeten oefenen want soms lukte het om 1 kaarsje uit te blazen maar eens we op dreef waren... yep, dan kon de brandweer van ons leren omdat we alle vlammen in een mum van tijd konden doven. Wie trekt er zich dan nog iets aan van die dobbelsteen? ;)  :)

En dat brengt ons dus bij die 2 vijven....  55....  zoveel kaarsjes moest (M)Opperheks uitblazen.  Hipperdepiep Hoera en we zijn super blij dat we dat nog kunnen.

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info