“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Blad voor de mond ;)

18 okt
2017

of op ons hoofd of op de grond ....

Tja ook al lijkt het nog een beetje zomer,

Alle blaadjes van de bomen worden bruin en geel en rood.  En ze dwarrelen naar beneden, op de grond, dan zijn ze dood!

We zijn naar de bomen gaan kijken,  en kleuren van de blaadjes vergeleken, gevoeld aan de nerven en er natuurlijk een heleboel geraapt.

Okkernoten geraapt en met een echte notenkraker gekraakt om ze te proeven. De bolsters waren wel 'vuil' vond Chahid maar dat kwam niet alleen van op de grond te vallen volgens (M)Opperheks.

In de poppenhoek spelen we met eikels maar die mogen we niet proeven want anders hebben de eekhoorntjes er te weinig. We mogen er enkel "gerechtjes" mee maken en roeren in een kom en met een lepel proberen op een bord te krijgen.

Onze Jules is met opa naar het bos geweest.Gelukkig had opa een paraplu meegenomen want het begon er zowaar eikels te regenen.  (Verhaal verteld in Kamishibai)

 

Jules kreeg op school ook bezoek van de fotograaf.  De fotograaf nam foto's met een fototoestel!!!!  Ons mama kan dat wel met haar gsm en tablet hoor!!!  Blijkbaar dacht de fotograaf ook dat hij een poes was want telkens er een foto genomen werd, miauwde hij heel luid zodat Jules hartelijk moest lachen.  Hij rijmde ook als een echte dichter en heel wat kleuters konden zijn versje al na enkele keren vlot meezeggen :

1 - 2 - 3 ..... SPAGHETTIIIIIIIIIIIIII   ;)  Tof boekje want Ilian vertelt het heel graag en Serena luistert bereidwillig nog een keer :)

 

We schilderden een herfstblad en de nerfjes ervan met mooie tinten.

Verfvlekken niet direct met warm water uit de kleren proberen te wassen --> warmte fixeert de pigmenten!  Sop kleertjes eerst een nachtje in koud water alvorens de wastrommel te vullen.  

(M)Opperheks is naar een grote mensenschool geweest en gelukkig mocht ze met mevrouw de directeur mee, want anders was het haar nooit gelukt om zover met haar bezem te vliegen naar de Antwerpse Universiteit.

 

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info