“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

heksjes en nieuwe heksenklassers

31 okt
2017

heten we na de herfstvakantie weer welkom in onze heksenketel.

voorbije week hebben we geluisterd naar verhalen over heksje Mimi.....

Heksje Mimi is niet bang.... in tegenstelling tot haar vriend Bobo.  Bobo de poes is bang van spinnen, water, honden, .... komt daarbij dat hij hoogtevrees heeft en dat kan als medepassagier van de heksenbezem wel problemen opleveren. Bobo zou geen heksenkat zijn als hij geen hoge hoed op had van heksje Mimi, maar eens plagen - is dat niet om liefde vragen????  Ook onze aandachtige peuters schrokken wel van het plot maar kom, de knipoog van Bobo, liet ons verstaan dat IEDEREEN wel eens bang kan en mag zijn. Nadien lekker kunnen dromen in ons veilige bedje maakt het verhaal wel heel mooi af.

Misschien kunnen jullie tegen jullie kleuter eens het volgende zinnetje zeggen: Heksje Mimi, heksje Mimi, vlieg maar hoog.....  k' Ben er vrij zeker van dat de rest van het liedje volgt :)  en ook al ontbreekt de tekst, de bewegingen zitten er goed ingebakken ;)

Heksje Mimi, heksje Mimi. Vlieg maar hoog, vlieg maar laag; met je rode laarsjes, met je rode laarsjes. Vlug en traag, vlug en traag.     Waar is Bobo, waar is Bobo? Hij is ziek, hij is ziek.  Hij smulde al de taart op, hij smulde alle taart op.  Hap, hap OP; hap hap OP!

Het super boek van Ed Emberly over een Engels groen monster met 2 glinsterende gele oogjes, een lange blauwgroene neus, kleine wriemeloortjes en paarse piekhaartjes is al jaaaaaaaaren de favoriet van (M)Opperheks.  De drie klasje van K1-2 mochten ook komen luisteren en 't bleef een TOPPERTJE!  De eenvoud, de spanning, de opbouw, allemaal ingredienten voor 1 van de beste kinderboeken in oude heksenogen.  

Ilse was al een ganse week met een lap witte stof een beetje 'spookje' aan het spelen maar ze deed het helemaal niet zo goed want we zagen al van ver dat het (M)Opperheks was.  We hebben met het doek allerlei zaken gedaan want een lap stof waar je kan doorkijken is best interressant om mee te experimenteren.

Ilse heeft ook een beetje zitten schilderen (met speciale grimeverf!) op onze arm of hand.  't Leek net alsof we een diepe snee hadden of een beetje schaafwonden hadden.  Een grapje om mama of papa te laten schrikken.

Vrijdag waren er heel wat juffen verkleed naar school gekomen maar Ilse heeft dat gewoon in de klas gedaan zodat we heel goed konden zien en kijken hoe ze de witte stof drapeerde en haar gezicht schminkte (zonder in de spiegel te kijken!!!!  Amaai zo lelijk gedaan zeg ;) )  Omdat alle peuters heel goed gezien hadden hoe en wat er gebeurd was, was Halloween iets waar je helemaal niet voor hoefde te wenen.

Verder hebben we met witte verf een spookje geschilderd en ons op een papier moeten proberen te leggen en onze contouren laten aftekenen.  Binnen onze omtrek met potloden of wasco's kleuren en krabbelen was leuk want het papier lag soms op de tafel maar soms ook op de grond en soms zelf verticaal tegen de schildersezel geplakt.  Dat we ondertussen een beetje experimeenterden met de manier waarop we kunnen werken is iedereen ontgaan maar 't kriebelde wel om telkens toch verder te werken om de grote ruimte op te vullen.

EN dan enkele zaken voor onze nieuwe kindjes.... of voor hun ouders :)

KIJK AUB EENS NAAR HET 1STE BERICHT VAN DE BLOG!!!!!

(wel met een aanpassing want schrijven op een etiketje doe je met een balpen of een stylo of een stift -oeps voor het foutje indertijd EN we hebben kleuterturnen op DINSDAG en VRIJDAG)

 

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info