“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Verlichte tijden

19 dec
2017

Hier brandt de lamp :) 

of beter gezegd : heel veel gekleurde lampjes in onze kerstboom.  De peuters hebben hem helemaal alleen opgesmukt.  Heel geduldig en met zijn allen.  Sommigen hadden engelengeduld om de vele versieringen op te hangen terwijl anderen het al snel voor bekeken hielden.  Iedereen vond het leuk om de slingers te vergelijken en vooral zichzelf te tooien met de glinsterende gekleurde 'kerstboomslangen'. Er was zelfs een kleuter die dacht dat het wel een BOA uit de dierentuin kon zijn.  

Verhaaltje van Anna en de kerstboom en het sneeuwlandschap, de natte kousen en de mooie rode kerstsokjes zat vol herkenningsmomentjes

en Jules die een te grote kerstboom had gekozen waardoor papa moest zagen ook ;)

Onze traditionele nieuwjaarsbrief vinden ze leuk om te oefenen en dat doet plezier dat zelfs in de 21ste eeuw er nog zoveel moeite wordt gedaan door ukjes van 2,5 om te schitteren bij het opzeggen van een nieuwjaarsvers.  Het gelukkig jaar wensen aan elkaar lukt bijzonder goed, dus MMXIIX ziet er nu al veelbelovend uit.  De meeste kleuters begrijpen dat de kalender van 2017 OP is want alle blaadjes zijn zo goed als weg.  Dat de laatstse blaadjes allemaal doorstreept zijn betekent dat het vakantie is en ook dat is iets wat sommigen al door hebben.   

We zijn ook naar een circusvoorstelling op school geweest.  Die was nu eens op maat van kleuters sé.  We hebben er ALLEMAAL van genoten - zelfs al was er eentje die toch op veilig speelde en dicht bij juf kwam zitten.  In de nabespreking kregen we van sommigen een heel andere versie van circusvoorstelling maar blijkbaar waren er een paar gelukzakjes die ook al een andere circusact gefrekwenteerd hadden.  In elk geval 't was plezant geweest en sommigen hebben zitten gieren van het lachen.  Tof om te zien hoe ze reageren op het moment zelf en wat ze er achteraf nog allemaal over wisten te vertellen.  Onze klasgroep is SUPER en de kindjes aan elkaar gehecht en 'k ben oh zo fier als ze aan elkaar vertellen en elkaar helpen.  Soms met een muts op te rapen of een zakdoekje te geven om snottebel af te kuisen..., soms met elkaar een hand te geven om steun te zoeken bij elkaar zoals toen de clown hun eventjes liet schrikken :)  :)   Ja ze worden echt groot, die heksenketelaars! En empathie zit er bij  sommigen ook al ingetoverd.  Knap!

De nieuwe instappertjes zijn op bezoek geweest en aan hun ouders vraag ik om het eerste blogartikel te lezen.... of het stukje van bij de vorige instapdag.

Aan iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie.  Geniet ervan.

 

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info