“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Chocolade na Pasen?

27 mrt
2018

of vijgen ;) ?

 

Allebei lekker natuurlijk maar als het aan Jules ligt zal die chocolade toch wel iets meer in zijn smaak vallen en met zo een chocolade motto vallen is dan helemaal niet erg, toch?!

Het Jules thema-verhaaltje valt ook in de smaak al is het niet voor iedereen even duidelijk waar het eigenlijk om gaat.  Jules en zus Marieke zoeken Paaseitjes in de tuin.  Buurvrouw zit achteraan in hun tuin en wanneer Jules vraagt wat ze daar eigenlijk zoekt, zegt mevrouw Jokkebrok dat ze op zoek is naar haar kip!  Alleen buurvrouw heeft geen kip maar wel een mond vol chocolade en idem sporen op haar wang!!! Het verhaal van onze taalmethode is naar het einde van de instapklas al heel wat moeilijker dan de verhaaltjes bij de start van het schooljaar.  Er moet natuurlijk een groeiende moeilijkheidsgraad inzitten voor de kleuters die al tijdje naar school komen.  Voor de jongere peuters is de herkenningsgraad van het eitjes zoeken in de tuin al voldoende maar de uitdaging voor de oudere kleuters moet er natuurlijk OOK zijn.  Ook de verhaalprenten zijn al iets uitdagender geworden sinds september.  Zo zitten er tussen de tekeningen al 'profielfoto's' tussen.  Het moment natuurlijk om eens een paar foto's te nemen van kleuters en dit te bespreken: soms zien we niet ALLES maar is er meer.  ( zo ook is het bij een auto bijna niet mogelijk om 4 wielen tegelijkertijd te zien maar uiteindelijk is het wel zo dat we moeten weten dat een auto er 4 heeft en zoals altijd en overal ter wereld leren wij en kinderen in het bijzonder door te vertrekken vanuit zichzelf!) Niet alle kleuters begrijpen waarom er foto's genomen werden, niet alle kleuters proberen dit na te tekenen ...... maar wanneer er ook maar 1tje is .... dan is het dagje van (M)Opperheks gepimt ;)  :)  Jihaa en Joepi!

Kindjes versierden ook de takken van de krulhazelaar.  Niet aan de boom natuurlijk maar wel die in de vaas. Super chic!  Aan sommige takjes hingen wel 15 eitjes!  

In de thema-tafel liggen heel veel gekleurde eitjes, knuffelpaashaasjes en grotere reuze exemplaren.  Maar ook konijntjes uit stro of hout en zelfs uit glas gemaakt (waar we heel voorzichtig moeten mee zijn!!!), heel veel mandjes, grote en kleine en ook gewone eierdozen (uiteraard ook verschillende zoals kartonnen waarin er slecht 4 eitjes in passen, of waar er zes of zelfs 12 in kunnen maar evengoed doorzichte plastic verpakkingen zodat je onmiddellijk ziet of ze vol of leeg zijn zonder open te moeten maken.   Taal is heel belangrijk en tijdens het spel sorteren we dat het een lust is.  Kinderen seriëren spontaan en wanneer juf meespeelt wordt het natuurlijk nog leuker want op dat ogenblik zijn ze al heel vertrouwd met het aangeboden materiaal en kunnen ze heel goed zoeken waar Ilse naar vraagt.  Tof é, om juf te zijn :)

Alle nieuwe instappers na de vakantie: lezen jullie de allereerste blog van ons eens?????

Info te over ook op http://heksenketel.classy.be

We krijgen nu turnen op dinsdag en op vrijdag.

Voila, dan rest er me nu nog te zeggen dat jullie de volgende 2 weken goed mogen rusten, moeten opletten voor aprilvisjes, lekker smullen van de chocolade eitjes die buurvrouw lekker niet vond maar wij wel, en vooral om er na de Paasvakantie nog eens met veel goesting aan het laatste stukje van het allereerste schooljaar van uw kind, tegenaan te gaan!

XXX

 

Facebook

Agenda

juli   2018
Z M D W D V Z
1 Zomervakantie 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info